Най-забавните комедии на 2013 359

Най-забавните комедии на 2013

от Здравко, на 07/02/2013

Преживяхме края на света. Сега е време да се посмеем. 2013 се очертава повече от обещаваща в това отношение.

Identity Thief / Самоличност назаем

Спокойният бизнесмен Санди Патерсън има проблем. И нейното име е Санди Патерсън, пълничка и безобидна на вид дама с истинско име Диана. Тя е откраднала самоличността му и всички благинки, които вървят с нея – от кредитни карти до чисто досие пред закона. Очертава се забавно пътешествие, създадено от Сет Гордън, който миналата година ни зарадва с “Ужасни шефове”.

Пълнолетен* / 21 & Over

През нощта преди важен изпит примерният студент по медицина Джеф Чанг, решава да отпразнува 21-ия, пълнолетие в САЩ, си рожден ден с двама от най-близките си приятели. Режисьорският екип зад тази изпушила комедия стои и зад двете части на “Последния ергенски запой”, така че очакваме да ни впечатлят.

Невероятния Бърт Уондърстоун* / The Incredible Burt Wonderstone

Филмът е съвместен проект между Джим Кери и Стив Карел (“40-годишния девственик”, “Офисът”). Илюзониста Бърт Уондърстоун (Карел) се разделя с дългогодишния си сценичен партньор (Бушеми), след като уличен магьосник (Кери) им открадва славата. Ако ви допада хумора на Карел, това е шансът да му се насладите през 2013.

Изпитът* / Admission

Първият филм на Тина Фей след края на култовия й 30 Rock. Оценител на кандидати за елитен университет, попада в морална дилема след като там кандидатства детето, което тя преди години е изоставила за осиновяване. Ако търсите нещо едновременно забавно и сантиментално, Admission се очертава силен кандидат.

Страшен филм 5 / Scary Movie 5

Страшен филм беше легендарен. Страшен филм 2 ставаше. Мисля, че всички ще се съгласят, че няма нужда да отделяме време за останалите 2 части между втората и петата. Мина време, актьорският състав изглежда стабилен, кой знае – може да ни изненада позитивно.

Последния ергенски запой 3 / The Hangover 3

“Глутницата” се завръща и обещава да е по-брутална от всякога. “Последният ергенски запой” започна цял поджанр в комедиите, но втората му част не повтори успеха. За да адресират проблемите, продуцентите разчитат на нов режисьор и изцяло нов подход в разказването. Надяваме се, че този път няма просто да научим за издънките на главните герои от косвени доказателства, а ще гледаме красивата катастрофа от първи ред.

the-hangover-part-3

 Това е краят* / This is the End

Знаем доста малко за този проект. Филма се развива след или по-време на някакъв неуточнен до момента апокалипсис и по-важното съдържа почти всички значими имена от новото поколение комици във Холивуд! Ако сте харесали “Ананас Експрес” или пък “Супер Зле”, тогава “Това е краят” е задължителен.

Пораснали 2* / Grown Ups 2

Продължение на Пораснали. Тук пък са се събрали всички по-стари комици: Адам Сандлър, Дейвид Спейд, Кевин Джеймс, Крис Рок и много други. Предвид касовия успех по света (и у нас) на първата част, очакваме и тази да ни зарадва.

grown-ups-2

Последен Вегас* / Last Vegas

Помните ли какво казахме за “Последният ергенски запой”? Е, освен версия с младежи (21 & Over), тази година ще получим и версия със старци. Но посребрелите пиячи не са случайно подбрани. Става дума за: Робърт Де Ниро, Морган Фриймън, Майкъл Дъглъс и Кевин Клайн. Четиримата искат да направят ергенско парти за последния от тях, който е останал… ерген.

last-vegas

Давам им година* / I Give It a Year

Дойде ред и за британското попълнение в списъка. Освен невероятно чаровната Роуз Бърн, ни привлече и факта, че лентата дели сценарист с “Борат” и “Бруно”. Сами можете да се досетите за “зрялата” посока на хумора, който очакваме, но сигурно всичко свършва добре, все пак е романтична комедия.

* Филмът все още няма официален превод на български.


Author info will go here