Най-мистериозните аномалии в света 359

Най-мистериозните аномалии в света

от Елена, на 01/01/2014

В света има необичайни и много любопитни аномалии, за които си струва да научим повече. Ето най-интересните от тях!

15. Аномалията на Драконовата пещера

Група от туристи проучвали пещера в Арканзас. Когато хвърлили важето до най-ниската точка в пещерата, изведнъж се чуло силно бучене отвътре. Сякаш долу се бил сгушил ужасяващ звяр. За съжаление учените не могат да открият виновника, защото точното местоположението на пещерата е неизвестно.

14763_700x

14. Кръговете, заснети от Google Earth

Тази снимка е направена край бреговете на Северна Каролина и Флорида, но те са почти идентични с тези в района на Саудитска Арабия. Според учените това, което е заснето, са древни надгробни могили, които датират от 8000 г. пр. Хр.

14764_700x

13. Предчувствията на американските президенти

Учените нямат обяснение за предчувствието, но всички знаем, че то е свързано с това човек да може да види по някакъв начин хода на събитията в бъдешето. Ейбрахам Линкълн, един от президентите на САЩ, сънувал, че ще бъде застрелян, само няколко дни преди реалното нападение. В съня си бил мъртъв. Освен Линкълн, Джон Гарфийлд и Уилям МакКинли имали подобни сънища точно преди смъртта си.

14765_700x

12. Аномалията на Балтийско море

Този диск бил намерен в Балтийско море през 2012 г. и повдигнал редица въпроси, но до момента няма много отговори. Учените като цяло са съгласни, че става дума за скално образувани, но това не обяснява защо то е оформено по такъв начин и защо не е било покрито с тиня, въпреки че се намирало на дъното на морето.

14766_700x

11. Омагьосаният Замък Хатли

Съществува един стар замък, разположен на остров Ванкувър, в близост ди западното канадско крайбрежие. Нарича се Замъкът Хатли и е построен от шотландския барон Робърт Дънсмуър. В днешни дни сградата е част от кампуса на университета Royal Roads. Всички обаче смятат, че този замък е омагьосан. Има редица сигнали за бяла фигура, рееща се в близост до прозорците.

14767_700x

Author info will go here

1 2 3